Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
aperitiefhapje

Zachte vanille wafels

Recept van goldwingding

Recept van goldwingding

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding10 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties10 porties
aperitiefhapje
Belgisch
Vegetarisch
lage moeilijkheid
recipe image Zachte vanille wafels
  • 300 gram boter
  • 1 snufje zout
  • 325 gram suiker
  • 5 stuks eieren
  • 4 pakjes vanillesuiker (ong 8 gr. elk)
  • 1 tas spuitwater
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  1. Smelt de boter samen met het zout - suiker en eieren kloppen tot een witte romige massa
  2. De 5 pakjes vanillesuiker bijvoegen alsmede het water
  3. Voeg er daarna de gezeefde zelfrijzende bloem aan toe en klop stevig tot een gladde massa ontstaat (voeg eventueel wat bloem bij indien het deeg te lopend mocht worden)
  4. Bak vervolgens het geheel af in een gewoon wafelijzer.
TIP:

Serveertips Persoonlijk giet ik niet de volledige vorm van het ijzer vol, maar maak liever kleine wafeltjes. Het is iets langer werken maar als tussendoortje is het best lekkerder. 

Deze wafels kun je makkelijk in een goed gesloten doos een tijdje bewaren!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.