use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Worteltaart met crèmetopping
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Worteltaart met crèmetopping

Worteltaart met crèmetopping

Ontvang je vrienden of familie op de koffie? Verras ze met deze worteltaart met een heerlijk romige topping: je zal gegarandeerd hoge ogen gooien.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 60 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g Solo
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 200 g wortelen
  • 50 g walnoten
  • Garnering:
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g roomkaas
  • 1 el citroensap en de schil
  • Extra:
  • 20 cm springvorm met losse bodem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
  3. Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
  4. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
  5. In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
  6. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.