use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wokschotel met voorjaarsgroentjes, kalkoen en basmati
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wokschotel met voorjaarsgroentjes, kalkoen en basmati

Wokschotel met voorjaarsgroentjes, kalkoen en basmati

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g basmatirijst
  • 1 rode paprika
  • 8 mini maïs
  • 150 g sluimererwten
  • 0.5 courgette
  • 100 g champignons de Paris
  • 500 g kalkoenfilet
  • 4 eetlepels Solo Light Vloeibaar
  • 1 stuk gember
  • 2 eetlepels honing
  • 1 glaasje witte wijn
  • 1 teentje geperste look
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel currypasta
  • 1 pepertje
  • 1 bussel koriander (gesnipperd)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes.
  3. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in de wok in 2 eetlepels Solo Light. Kruid met peper en zout. Haal de kalkoen eruit en hou warm onder een bord.
  4. Doe opnieuw 2 eetlepels Solo Light in de wok en bak de fijngesneden groentjes gaar.
  5. Voeg de gember, geperste look, witte wijn, honing, sesamolie en currypasta toe.
  6. Snij het pepertje in tweeën, verwijder de pitjes, hak het erg fijn en voeg toe aan de wokschotel.
  7. Laat alles nog 8 minuten bakken in de hete wok.
  8. Voeg ten slotte de kalkoenblokjes opnieuw toe en werk het geheel af met de gesnipperde koriander. Serveer de basmatirijst er apart bij.
Voor het perfecte wokgerecht moet je ofwel op letten dat de wok groot genoeg is voor al je ingrediënten, ofwel moet je de ingrediënten in enkele keren apart garen. Teveel in één wok is niet goed. Als je dan aan het bakken slaat, moet je ervoor zorgen dat je wok heet is vooraleer je er Solo Light in doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.