use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue

Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Provençaalse kruiden
  • Solo
  • 20 g suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kg zeewolffilet
  • 2 sjalotjes
  • rode wijnazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kg tomaten
  • Bertolli extra vergine
  • tijm
  • peper en zout
  • 4 stronken witloof
  • 1 citroen
  • 1 eierdooier
  • 20 g kervel
  • cayennepeper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pel en ontpit de tomaten en snipper de sjalotten fijn .
Bereiding
  1. Verwarm de olijfolie, stoof de fijngehakte sjalotjes en voeg de tomaten, de rode wijnazijn , de tomatenpuree, 20 g suiker, peper en zout, laurier en tijm toe. Laat 20 minuten op zacht vuur .
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in reepjes. Bak het in Solo aan op hevig vuur , kruid met peper , zout en citroen.
  3. Kruid de vis met met peper, zout en Provençaalse kruiden en grill in een hete grillpan. Laat eventueel in de oven verder garen.
  4. Klop eierdooier, water en citroensap op een zacht vuurtje op tot een mooie binding en werk de saus verder op met 100 g gesmolten Solo, cayennepeper, zout en fijngehakte kervel.
Schik het gestoofd witloof in het midden van de borden. Leg daarop de gegrilde zeewolffilet met errond 3 lepels tomatenfondue . Druppel wat saus tussenin en versier met een takje kervel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.