use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witlofsoep met kastanjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witlofsoep met kastanjes

Witlofsoep met kastanjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 kleine aardappel
  • 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
  • zout en peper
  • 200 g voorgekookte kastanjes
  • 1 dl light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij 3 witlofstronken in grove stukken.
  2. Doe hetzelfde met de ui en knoflook. Stoof kort aan in 1,5 eetlepel Solo tot de groenten glazig zijn.
  3. Voeg de bouillonblokjes , 1 liter water en de aardappel toe en laat 20 minuten koken op zacht vuur. Mix alles met de staafmixer en zeef het.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Snij de laatste witlofstronk in fijne stukjes en bak die ‘al dente' in de resterende Solo.
  5. Voeg de kastanjes bij de soep en garneer elk bord met de witlofjulienne en een lepel room.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.