use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witlof-kipsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witlof-kipsalade

Witlof-kipsalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 kipfilets
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode appels
  • 3 el walnoten
  • 1.5 el mayonaise
  • 1.5 el yoghurt
  • 2 el appelsap
  • beetje citroensap
  • zout, peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Leg de kipfilets in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Verhit het water, maar zorg dat het net niet borrelt. Laat de kipfilets 15 minuten zachtjes pocheren. Draai het vuur dan uit, leg een deksel op de pan en laat de kip zo nog ongeveer een half uur doorgaren.
  2. Roer ondertussen de mayonaise, yoghurt en appelsap tot een dressing. Breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.
  3. Maak de witlof schoon, halveer de stronkjes en snijd ze in stukjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels met schil in blokjes.
  4. Schep de kip uit de bouillon, laat even uitdampen en ‘scheur’ het vlees in repen. Meng de witlof, bleekselderij, appel, kip en walnoten met de dressing.
Lekker met knapperig gebakken panini's.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.