use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Winterwortelsoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Winterwortelsoep

Winterwortelsoep

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 grote ui
  • 1 kg winterwortels
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 7.5 dl Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • crème fraîche

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui. Schil de winterwortels en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en plakjes wortel. Bestrooi ze met het gemberpoeder en de komijn en stoof de groenten ongeveer 10 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en kook dit ongeveer een kwartier tot de plakjes wortel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom een lepeltje crème fraîche. Strooi hier wat gehakte peterselie overheen en serveer.
Lekker met stukken grofgesneden bruin stokbrood, besmeerd met wat margarine en belegd met sla en plakken achterham.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.