nagerecht
Wentelteefjes met gebakken appels en kandijsiroop
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 appels
- 4 eetlepels suiker
- 8 eetlepels Solo
- 2 dl light room
- kandijsiroop
- plattekaas
- 8 plakjes brioche of gewoon wit brood
- 2 eieren
- 1 koffielepel kaneel
- Schil de appels, ontdoe ze met behulp van een appelboor van hun klokhuis, snij ze in plakken en bak ze in 2 eetlepels Solo met de helft suiker totdat ze gekarameliseerd zijn.
- Ontdoe het brood van de korst en vermeng de light room, eieren, de rest van de suiker en de kaneel.
- Leg de plakken brood erin en laat ze geheel doordrenken.
- Neem de sneden er voorzichtig uit en bak ze in een pan met de Solo mooi bruin en krokant.
- Bestrooi de wentelteefjes met suiker en kaneel en laat ze nog even karameliseren onder de grill.
- Vermeng een weinig kandijsiroop met de plattekaas als garnituur.
