use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Weense chocoladetaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Weense chocoladetaart

Weense chocoladetaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 eieren
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g chocoladepastilles
  • 250 g Solo Vloeibaar
  • 1 pot kersenconfituur
  • 500 ml slagroom
  • 50 g chocoladeschilfers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Meng de suiker in een kom met het eigeel en klop alles luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem over het ei-suikermengsel. Voeg het cacaopoeder, de chocoladepastilles en de Solo toe. Meng alles tot een glad beslag.
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig door het beslag. Bestrijk een hoge ronde springvorm (het type dat je aan de zijkant kunt losmaken) met wat Solo vloeibaar en schep het beslag erin. Schuif de bakvorm in de oven en bak een 40-tal minuten, tot de taart stevig aanvoelt.
  4. Ontvorm de taart en laat ze afkoelen op een rooster.
  5. Klop intussen de slagroom luchtig met een theelepeltje kristalsuiker.
  6. Halveer de taart horizontaal met een gekarteld mes. Besmeer de onderste helft royaal met kersenconfituur. Dek opnieuw af met de bovenste helft van de taart.
  7. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart tot het oppervlak volledig bedekt is. Werk af met chocoladeschilfers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.