Recept 55***** (5 stemmen)

Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas '

Dit is een recept van

tijd
30 min
  • 1 reactie
  • 145 keer bewaard
  • 5.275 keer bekeken

Bereidingswijze

  1. Lekker met groene tagliatelle.
  2. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken.
  3. Hak de champignons fijn in de keukenmachine.
  4. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui even aan.
  5. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is.
  6. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  8. Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes. Schep de geitenkaas, olijven en Provençaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel.
  9. Zet de tomaten naast elkaar in de ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  10. Ik heb als voorgerecht slechts één vleestomaat gebruikt en het gerechtje geserveerd op een bedje rucola.
  11. Tip,Je kunt dit gerecht helemaal van te voren klaarmaken, zodat je op het laatst alleen nog maar alles in de oven hoeft te zetten. Dit gerecht is ook geschikt als bijgerecht.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jan123 op 06 februari 2014 om 16u49

Heb dit vorig weekend klaargemaakt als voorgerecht en er veel lof voor gekregen

Gepost door Love to Cook op 09 februari 2014 om 14u58

Hallo jan123, Leuk om te horen, dat het recept zo goed bevallen is. Groetjes Love to Cook

Deze recepten vind jij vast ook lekker...