use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vitello tonato
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vitello tonato

Vitello tonato

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 400 gram kalfsfilet
  • 2 wortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • platte peterselie
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 snuifje zeezout
  • Solo Vloeibaar
  • 4 ansjovis filets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ei
  • 1 blikje tonijn
  • 2 dl olie
  • 0.25 citroensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de wortelen en de bleekselder in stukjes.
  2. Doe samen met alle andere ingrediënten in een pot en giet voldoende water bij tot het vlees net onderstaat. Breng aan de kook, en laat 25 minuten koken. Schep tijdens het koken het schuim af.
  3. Haal het vlees uit de bouillon en laat het een uur afkoelen in de koelkast.
  4. Korst het vlees kort aan in een pan met hete Solo. Snij het daarna in zeer dunne plakken zoals carpaccio.
  5. Doe het ei, een scheutje olie, het citroensap en het zout in een maatbeker en voeg onder voortdurend roeren met de staafmixer eerst 2 dl olie toe.
  6. Voeg er dan de tonijn, de ansjovis, de kappertjes bij en mix glad. Roer er voldoende bouillon bij tot de saus mooi smeuig is .Laat afkoelen in de koelkast.
Schik het vlees op de borden en smeer het met een dun laagje saus in.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.