buffet
Visterrine met scampi's
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels Solo
- zout en peper
- 2 dl light room
- 18 rauwe scampi's
- 175 g witte vis filet
- paprikapoeder
- 50 g noten (cashewnoten of een andere soort)
- 2 eieren
- 175 g zalmfilet (rauw)
- Pel de scampi's en laat ze enkele ogenblikken bakken met een eetlepel Solo.
- Kruid met paprikapoeder, zout en peper en laat ze afkoelen.
- Hak de noten.
- Mix de witte vis filets met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl light room in en kruid met peper en zout.
- Mix de rauwe zalmfilet met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl light room in en kruid met peper en zout.
- Smeer de rest van de Solo in de terrine en schik er dan de halft van de witte vis mousse op.
- Schik hierop 9 scampi's en strooi er de helft van de noten over.
- Schep er de zalmmousse over en schik er de rest van de scampi's en de noten op.
- Eindig met de rest van de witte vis mouse
- Dek de terrine af met plasticfolie en zet in de microgolfoven: eerst 5 min. op vol vermogen, daarna 7 min. op gemiddeld vermogen.
- Laat de terrine afkoelen en ontvorm ze.
- Snij de terrine in 6 mooie plakken, schik ze op 6 borden en garneer naar keuze.
