FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Vietnamese rolletjes met witloof en cashewnoten

  1. Recept
  2. Reacties (4)
  1. Vietnamese rolletjes met witloof en cashewnoten

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 50 g grof gehakte cashewnoten
    2. 50 g rijstvermicelli
    3. 2 kl sojasaus
    4. 2 kl vissaus
    5. 2 kl citroensap
    6. 3 el verse koriander plus wat extra takjes
    7. 3 el verse munt
    8. 1 stronkje witloof
    9. 1/2 komkommer, geschild en uitgeschraapt
    10. 2 bosuien
    11. 8 vellen rijstpapier
    12. chili-, of sojasaus

    Bereidingswijze

    1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Week de vermicelli 5 minuten in heet water en laat uitlekken. Meng met de sojasaus, vissaus, citroensap en cashewnoten. Hak de koriander en munt grof en roer erdoorheen. Haal de witloofbladeren los, snij ze in de lengte in dunne repen en halveer. Snij de komkommer in drie stukken en maak daar ook reepjes van. Snij de bosui in stukjes. Meng alles door de vermicelli. Haal de vellen rijstpapier even door warm water. Leg er één op een schoon werkvlak of schone theedoek. Leg een streep vulling in het midden en vouw de randen naar binnen toe als een envelop. Rol op tot een loempiavorm en kleef de randen toe met water. Snij doormidden. Doe dat ook met de rest. Garneer met takjes koriander. Dien op met chili-, of sojasaus.

    Gepost door


    Rating: 5/5 (1 stem)
    10119 keer bekeken
    395 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (4)

  • Solo

    Gepost door - 27/10/10 om 09u17

    Bedankt voor je opmerking! Smakelijk!

  • ellute

    Gepost door - 15/10/10 om 08u27

    Als men i.p.v. vissaus er een groentesausje van kan maken, is het vegetarisch te noemen en is het best heerlijk !