use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Viervierdengebak met kersen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Viervierdengebak met kersen

Viervierdengebak met kersen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • 150 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 1 handjevol kersen
  • 16 g vanillesuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de Solo, de suiker, melk en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Voeg gaandeweg een per een de eierdooiers toe en meng. Klop het eiwit tot schuim.
  3. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en dan het eiwitschuim. Meng voorzichtig.
  4. Vet de bakvorm in met Solo en besprenkel met broodkruimels. Giet het beslag erin en leg de kersen erop. Laat zo’n 50 minuten bakken.
  5. Om na te gaan of de cake klaar is, prik je met een houten satéstokje in het midden van de cake. Prik diep en als de satéstok droog is, dan is de cake klaar. Besprenkel met poedersuiker om mooi af te werken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.