use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vichyssoise met Hollandse garnalen en clubsandwiches met zalm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vichyssoise met Hollandse garnalen en clubsandwiches met zalm

Vichyssoise met Hollandse garnalen en clubsandwiches met zalm

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de vichyssoise:
  • 1.25 kg prei
  • 2 grote aardappels
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 7.5 dl Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 el klein geknipte bieslook
  • 200 g Hollandse garnalen
  • Voor de clubsandwiches:
  • 8 witte boterhammen
  • 4 bruine boterhammen
  • Planta
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 200 g gerookte zalm (8 plakken)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was en snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Smelt in een pan de vloeibare margarine en fruit hierin op laag vuur de prei, zonder deze te laten kleuren (ca. 5 minuten). Voeg de blokjes aardappel toe en roerbak nog 2 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en laat deze volledig afkoelen. Plaats de soep dan in de koelkast om door en door koud te worden.
  4. Roer de crème fraîche erdoor, verdeel de soep over kommen en garneer met de bieslook en garnalen.
  5. De clubsandwiches: snijd de korstjes van de boterhammen en besmeer ze met Planta. Leg op 4 witte boterhammen wat slablaadjes, daarop zalm, dan een bruine boterham en opnieuw sla en zalm. Dek af met een witte boterham met de besmeerde kant naar beneden. Snijd de clubsandwiches schuin doormidden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.