Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
soep
recipe image Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn
  • Solo
  • 1 sinaasappel
  • 1 blokje Knorr Finesse kip- of rundbouillon
  • 5 dl melk
  • Zout en peper
  • Korianderblaadjes
  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 koffielepel(s) komijnzaad
  • broodkorstjes
  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.