FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Varkenshaasje met mosterdsaus

  1. Recept
  2. Reacties (6)
  1. Varkenshaasje met mosterdsaus

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 2 varkenshaasje
    2. 2 cl olijfolie
    3. 5 cl solo
    4. 1 fijngesneden sjalot
    5. 1/2 dl witte wijn
    6. 2 varkenshaasje
    7. 2 cl olijfolie
    8. 5 cl solo
    9. 1 fijngesneden sjalot
    10. 1/2 dl witte wijn
    11. 1 1/2 dl kippebouillon
    12. 3 cl dijon mosterd
    13. 1 1/2 dl room
    14. 1 tl basilicum
    15. 1 tl peterselie
    16. peper
    17. zout

    Bereidingswijze

    1. Oven voorverwarmen op 200 °c
    2. Varkenshaasje kruiden met peper en zout.
    3. In grote braadpan olie en solo verhitten, tot het net niet begint te roken.
    4. Bruin de varkenshaas aan beide kanten, ongeveer een 10tal minuten, regelmatig draaien.
    5. Dan in oven plaatsen op een bakplaat en in oven roosteren, +- 10 à 15min tot het vlees net nog rozig is.
    6. Als het vlees in de oven staat, in de overgebleven olie/solo van de pan, de fijngesnipperde sjalot voegen tot deze wat zacht is.
    7. Voeg daar de witte wijn, bouillon en mosterd toe en laat deze even pruttelen.
    8. De bodem goed "schoon" schrapen en de room + basilicum toevoegen en nogmals even laten pruttelen tot de saus wat indikt.
    9. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
    10. Vlees in mooie plakjes snijden en saus overgieten.
    11. Lekker met prinsejes en pomme duchesse

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (13 stemmen)
    139888 keer bekeken
    132 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (6)

  • Marinette 2

    Gepost door - 29/09/11 om 17u09

    De sjalotjes in vier snijden even laten meebakken met het vlees vooraleer het op de bakplaat te leggen. Voeg in dezelfde pan een bakje gesneden champignons toe en laat ook even meebakken vooraleer er de overige ingrediënten bij te voegen. Ik heb in de saus ook nog een klein scheutje balsamico-azijn toegevoegd. Erg lekker.

  • vermet

    Gepost door - 23/04/10 om 12u06

    varkenshaasje vindt ik het lekkerst na korte baktijd in pan blussen met beetje porto e beetjej goede rode wijn en direckt flamberen en enkele min verder sudderen binden met beetje room