Recept 35*** (17 stemmen)

Varkenshaasje met mosterdsaus

Dit is een recept van

tijd
40 min
  • 7 reacties
  • 136 keer bewaard
  • 162.200 keer bekeken

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 °c
  2. Varkenshaasje kruiden met peper en zout.
  3. In grote braadpan olie en solo verhitten, tot het net niet begint te roken.
  4. Bruin de varkenshaas aan beide kanten, ongeveer een 10tal minuten, regelmatig draaien.
  5. Dan in oven plaatsen op een bakplaat en in oven roosteren, +- 10 à 15min tot het vlees net nog rozig is.
  6. Als het vlees in de oven staat, in de overgebleven olie/solo van de pan, de fijngesnipperde sjalot voegen tot deze wat zacht is.
  7. Voeg daar de witte wijn, bouillon en mosterd toe en laat deze even pruttelen.
  8. De bodem goed "schoon" schrapen en de room + basilicum toevoegen en nogmals even laten pruttelen tot de saus wat indikt.
  9. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
  10. Vlees in mooie plakjes snijden en saus overgieten.
  11. Lekker met prinsejes en pomme duchesse

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Valérie DM op 29 november 2014 om 17u10

Ik heb me vergist met de sjalotjes en look genomen in de plaats. LEKKER!

Laad meer reacties