Recept 35*** (42 stemmen)

Varkenshaasje met mosterdsaus, sperzieboontjes met gesmolten tomaat en kroketten

Dit is een recept van

Gepost in

Varkensvlees recepten

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de Solo frituurolie tot 180 graden in de friteuse. Breng in een diepe pan 2 liter gezouten water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Giet ze af in en vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen en knapperig).
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Zet een diepe pan op het vuur, voeg er 2 eetlepels Solo light aan toe en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Voeg als laatste de kerstomaatjes toe en laat ze kort meestoven, terwijl je voorzichtig roert. Neem de pan van het vuur.
  4. Verhit een braadpan en doe er 2 eetlepels Solo light in. Bak het varkenshaasje in 2 minuten aan alle kanten mooi bruin en kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een braadslee en zet het een tiental minuutjes in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  5. Blus de braadpan met de bruine fond en laat de braadresten van het vlees loskoken. Voeg er de mosterd en de light room aan toe. Laat nog even zachtjes doorkoken en kruid eventueel bij met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  6. Neem het varkenshaasje uit de oven en laat het een minuutje rusten. Snijd het vlees in plakjes (het vlees moet licht rozig en sappig zijn).
  7. Bak in de friteuse 3 kroketten per persoon. Leg op elk bord een lepel groenten, schik er een aantal sneetjes varkensvlees bij en oversaus het vlees. Werk elk bord af met 3 aardappelkroketjes.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door sportyVeVa op 20 december 2014 om 13u41

Ik heb dit deze middag klaar gemaakt ... héél lekker en gemakkelijk. De boontjes heb ik vervangen door witlof (gestoofd), maar dat was ook lekker hoor!! De tomaten heb ik in mijn saus geroerd, op het einde. Dat gaf een mooie kleur aan de saus. Alles was op, dus héél geslaagd :-)

Gepost door Solo op 22 december 2014 om 13u13

Hmm, dankjewel voor de tips Veva!

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...