use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje in Madeirasaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje in Madeirasaus

Varkenshaasje in Madeirasaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g varkenshaas
  • 300 g gehakt
  • 250 g champignons
  • 1 dl Madeira
  • 2 dl room
  • 2 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 el Solo
  • 2 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  2. Smelt de Solo in een hete koekenpan tot ze lichtbruin is. Bak hierin de varkenshaasjes rondom aan gedurende 8 minuten.
  3. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in dezelfde pan even aan. Schenk de Madeira erbij, roer om en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg dan de tomatenpuree en 2 dl water toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
  4. Voeg als laatste de room toe en laat de saus nog even pruttelen. Proef de saus en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de saus en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
Lekker met aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.