FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Varkensgebraad met prei

  1. Recept
  2. Reacties (7)
  1. Varkensgebraad met prei

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 800 g varkensgebraad
    2. 6 wit van prei
    3. 2 tomaten
    4. 2 uien
    5. 20 cl droge witte wijn
    6. 1 eetlepel witte wijnazijn
    7. 2 eetlepels suiker
    8. 4 blaadjes salie
    9. 1 takje tijm
    10. 10 jeneverbessen
    11. een klontje Solo
    12. peper
    13. zout

    Bereidingswijze

    1. 1 Wrijf het varkensgebraad in met peper en zout. Zet een grote pot met dikke bodem op het vuur en laat er de Solo in uitsmelten. Laat het gebraad aan alle kanten een mooi bruin kleurtje krijgen op middelmatig vuur. Dat duurt een tiental minuten.
    2. 2 Schil ondertussen de tomaten, ontpit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de ui fi jn.
    3. 3 Leg de ui en de tomaat omheen het gebraad. Laat 5 minuten zacht verder bakken.
    4. 4 Giet de witte wijn in de pot. Meng azijn en suiker en giet eveneens bij het vlees. Laat 5 minuten inkoken
    5. zonder deksel. Wrijf met een houten spatel goed over de bodem van de pot.
    6. 5 Het wit van prei werd gewassen en in stukken van 3 cm gesneden. Leg de prei naast het vlees in de pot. Duw de prei wat aan zodat hij in het vocht baadt. Voeg de salie, tijm en jeneverbessen toe. Zet het deksel op de pot en laat op laag vuur gedurende een uur garen.
    7. 6 Schep het vlees en de groenten uit de pot. Laat even rusten in de oven die staat afgesteld op 80° C.
    8. 7 Giet 20 cl water in de pot en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken zonder deksel. Zeef de saus.
    9. 8 Snijd het vlees in plakken. Leg op de serveerschotel samen met de groenten. Overgiet met een beetje saus. Serveer de overblijvende saus in een sauskom.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Dirk De Prins

    Geniet van Varkensgebraad met prei

    Gepost door


    Rating: 3/5 (27 stemmen)
    70791 keer bekeken
    667 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (7)

  • anitageerts6

    Gepost door - 10/09/13 om 17u09

    ik ga dit ook eens proberen

  • Solo

    Gepost door - 11/01/12 om 17u10

    Dank je wel voor de vraag, anncares. Zoals Monique al aangaf, reken je best ongeveer 25-30 minuten per 0,5 kg.