use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tulbandcake met pure chocolade, maanzaad en sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tulbandcake met pure chocolade, maanzaad en sinaasappel

Tulbandcake met pure chocolade, maanzaad en sinaasappel

Wil je gebak maken dat er prachtig uitziet én heerlijk smaakt? Deze tulbandcake met chocolade, maanzaad en sinaasappel is wat je zoekt. Lukt altijd, zelfs als je niet zo vaak bakt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 185 ml melk
  • 1 el maanzaad
  • 200 g Solo
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 50 g chocolade
  • 160 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 370 g patisseriebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 sinaasappel
  • 1 snuifje zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Borstel een tulbandvorm in met wat Solo Vloeibaar en bestuif lichtjes met bloem.
  2. Spoel de sinaasappel en dep hem goed droog. Rasp de helft van de schil (zonder het witte gedeelte) en pers de sinaasappel.
  3. Voeg het maanzaad bij de melk en zet opzij. Smelt de Solo en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie (of eventueel in de microgolfoven op lage stand).
  4. Klop de Solo met de rietsuiker en de gesmolten chocolade tot een dikke massa. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel. Doe er de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, een snuifje zout en de melk met maanzaad bij. Roer voorzichtig door en spatel het beslag in de tulbandvorm.
  5. Zet 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een taartrooster.
Geen tulbandvorm in huis? Dan kan je ook gewoon een langwerpige cakevorm gebruiken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.