use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tournedos van Alaska Pollak met Ganda Ham, gedroogde tomaat en een bearnaise van basilicum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tournedos van Alaska Pollak met Ganda Ham, gedroogde tomaat en een bearnaise van basilicum

Tournedos van Alaska Pollak met Ganda Ham, gedroogde tomaat en een bearnaise van basilicum

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g Alaska Pollak
  • 250 cl kalfsfond
  • 150 g Solo
  • Zout
  • kerveltakjes
  • 4 sneetjes gandaham
  • 2 tomaten
  • 1 glas rode wijn
  • 2 dl visfumet
  • 20 g rozijnen
  • 2 eierdooiers
  • citroensap
  • peper
  • 4 jonge preien
  • basilicum
  • 1 eetlepel honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de tomaten en snij ze in vier delen. Kruid met basilicum en droog ze gedurende 1 uur in een oven van 100°.
  2. Laat de rode wijn koken met een lepel honing tot 1/4 van de hoeveelheid.
  3. Voeg de kalfsjus toe en laat zachtjes verder inkoken
  4. Maak een lichte mousseline: smelt de Solo, voeg de eierdooiers en de helft van de visfumet toe en meng alles tot een glad geheel.
  5. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper, zout en basilicum en laat inkoken.
  6. Snijd intussen 3 van de preien schuin in stukken en stoof deze aan in wat Solo, voeg op het einde van het stoven wat rozijnen toe.
  7. Verdeel de Alaska Pollakfilets in 4 gelijke porties, kruid met peper en zout en stoom ze gaar nadat u visfumet en een scheutje rode wijn hebt toegevoegd.
  8. Snij de vierde prei in julienne en frituur deze zodat de prei lekker krokant wordt.
  9. Schik de gestoofde prei op een warm bord en plaats er de Alaska Pollak op, overgiet met een weinig mousseline van basilicum en werk af met gedroogde tomaat, Gandaham en gefrituurde prei.
  10. Giet de rest van de rode wijn en honing rondom en werk af met een kerveltakje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.