use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Toscaans gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes en olijven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Toscaans gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes en olijven

Toscaans gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes en olijven

Geef een Belgische klassieker eens een Italiaanse touch met dit Toscaans gehaktbrood. Heerlijk om warm te eten, maar koud zéker even lekker op een versgebakken broodje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 kg gemengd varkens-rundsgehakt
  • 2 droge pistolets of 3 sneetjes droog en ontkorst witbrood
  • 1 sjalot
  • 1 dikke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 50 g zongedroogde tomaatjes, op olijfolie
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 1 el verse rozemarijn, gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el Solo
  • peper, zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Versnipper de ui en de sjalot. Pel het teentje knoflook en wrijf het fijn.
  3. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en stoof er de sjalot, de ui en de knoflook twee minuutjes in aan. Haal de pan van het vuur.
  4. Verwijder de korst van de pistolets of het witbrood en verkruimel het witte gedeelte in een ruime kom.
  5. Maak het gehakt los met een vork en voeg het toe aan het broodkruim. Voeg daarna de sjalot, de ui, de knoflook en het ei toe. Was je handen en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Hak de olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg ze toe aan het gehaktmengsel. Hak de rozemarijn en de tijm zeer fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid af met een eetlepel gerookt paprikapoeder, een theelepel oregano, peper en zout. Kneed alles nog een laatste keer door.
  7. Vorm een langwerpig ‘broodje’ van het gehakt.
  8. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en laat het gehaktbrood aan alle kanten bruin bakken. Vet intussen een langwerpige cakevorm in met Solo. Neem het gehaktbrood uit de pan en leg het in de cakevorm. Leg nog een paar klontjes Solo op het gehaktbrood en laat het ongeveer 40 minuten garen in de oven.
  9. Serveer in plakjes, warm of koud.
Gerookt paprikapoeder vind je meestal in je kruidenkraam op de markt of bij de Spaanse/Italiaanse delicatessenzaak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.