use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tomatenroomsoep met balletjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tomatenroomsoep met balletjes

Tomatenroomsoep met balletjes

De nr. 1 soep van zowat alle Belgen? Tomatenroomsoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je in minder dan een uurtje een heerlijk smeuïge soep op tafel. Iedereen happy!

De nr. 1 soep van zowat alle Belgen? Tomatenroomsoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je in minder dan een uurtje een heerlijk smeuïge soep op tafel. Iedereen happy!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    50 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 takken selder
  • 2 wortelen
  • 4 eetlepel Solo margarine
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1 l water
  • 1 boeketje tijm en laurier
  • 2 blokjes kipbouillon
  • 125 ml kookroom
  • 6 tomaten
  • 3 uien
  • 1 aardappel
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • suiker
  • 1 oudbakken pistolet
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ui (fijngehakte)
  • peper
  • muskaatnoot

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
  2. Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
  3. Voeg het tomatenconcentraat, 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
  4. Breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
  5. Mix de soep en zeef indien nodig. Kruid nog wat bij en voeg naar eigen smaak suiker toe. Roer de kookroom door de soep.
  6. Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
  7. Doe het gehakt, de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprikapoeder en muskaat in een grote pot.
  8. Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
  9. Maak nu de balletjes. Maak daarbij regelmatig je handen nat om gemakkelijker te werken.
  10. Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
  11. Verdeel de balletjes over de borden met soep.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.