FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Tiramisu met peren en kokos

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Tiramisu met peren en kokos

    Ingrediënten - voor
    5
    personen

    1. 4 rijpe peren
    2. 1 stuk citroen (sap)
    3. 5 eetlepels suiker
    4. 100 gr kokosbiscuit
    5. 3 eetelepels perenlikeur (eventueel)
    6. 250 gram mascarpone
    7. 250 gram magere kwark
    8. 2 zakjes vanillesuiker
    9. cacao
    10. kokossnippers of kokosraspel
    11. 250 ml water

    Bereidingswijze

    1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes. Breng de peer in 250 ml water, citroensap, en 2 eetlepels suiker aan de kook. Laat het fruit 3 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Giet de peerschijfjes af en vang het vocht op.
    2. Beleg een vorm (ca. 16 x22 cm) met kokosbiscuit. Roer de perenlikeur door 5 el perensap en bedruppel daarmee het kokosbiscuit. Roer de mascarpone, de kwark, 3 el suiker, vanillesuiker en 5 el perensap glad.
    3. Verdeel de peerschijfjes over de lange vingers. Strijk de mascarponecreme over de peren en zet de tiramisu minstens 1 uur koud weg. Strooi met een zeefje cacao over de tiramisu en garneer met de kokos.

    Tip: 390 kcal per portie, bereidingstijd 30 min en koeltijd min. 1 uur

    Geniet van Tiramisu met peren en kokos

    Gepost door


    Rating: 5/5 (1 stem)
    5898 keer bekeken
    41 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje