use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tiramisu met vijgen en speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tiramisu met vijgen en speculaas

Tiramisu met vijgen en speculaas

Door twee ingrediënten toe te voegen krijgt een gewone tiramisu plots iets feestelijks. En toch: deze perfecte match van tiramisu met vijgen en speculaas fiks je met gemak in een halfuurtje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • 9 grote vijgen
  • 300 g mascarpone
  • 6 eieren
  • 200 g suiker
  • 25 speculaasjes
  • 15 cl grappa

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was en droog de vijgen.
  2. Scheid het eiwit van de dooiers.
  3. Zet het eiwit op een koele plaats.
  4. Klop de eierdooiers met de suiker tot je een wit mengsel hebt. Voeg er dan de mascarpone aan toe. Klop dit tot een gladde room.
  5. Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en voeg het voorzichtig bij de bereiding met mascarpone.
  6. Giet de grappa in een diep bord. Voeg er 5 cl water aan toe. Dompel er snel de speculaas in en versier er de bodem van zes hoge glazen mee.
  7. Snij de vijgen in de hoogte in vier repen. Zet ze recht in de glazen. Vul die dan met mascarponeroom.
  8. Dien koel op .
Eiwit kan je beter tot sneeuw kloppen als het goed koel is. Zet het dus best in de koelkast tot je het gebruikt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.