use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tempura van mini-primeurgroenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tempura van mini-primeurgroenten

Tempura van mini-primeurgroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 liter Solo Frituur OLIE
  • 16 miniwortels
  • 16 groene asperge kopjes
  • 16 minimaïskolven
  • 8 lente-uitjes
  • 225 ml ijswater
  • 115 g witte bloem gezeefd
  • 1 eierdooier
  • 5 cl sojasaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Giet de Solo frituur olie in een kookpan met dikke bodem en verwarm tot op 170°C.
  2. Klop het eigeel met een vork snel los in het ijswater.
  3. Voeg de bloem in één keer toe en meng snel met een vork.
  4. Hoe meer klonters, hoe beter!
  5. Dompel de asperges in het deeg en bak ze 3 minuten in de olie.
  6. Doe niet te veel groenten tegelijk in de olie om de temperatuur niet te veel te laten zakken.
  7. Hou de gebakken groenten warm. Ga verder tot de ingrediënten op zijn.
  8. Dien de tempura onmiddellijk op met de sojasaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.