nagerecht
Tarte Tatin met appel en vanille-ijs
Zin in tarte tatin? Dan is dit recept precies wat je zoekt. De makkelijkste manier om je favoriete gebak te maken en dikke punten te scoren bij je gasten.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 appelen
- 200 g suiker
- 100 g Solo
- 0.5 koffielepel witte azijn
- 5 cl calvados
- 500 g bladerdeeg
- vanille-ijs
- Verwarm de oven op 200°.
- Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
- Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijdt ze in kleine blokjes.
- Leg de appelstukjes in de karamel en bedek ze met het deeg.
- Rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
- Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel.
- Dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
