FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Taartje van kerstomaten en tapenade van zongedroogde tomaten

  1. Recept
  2. Reacties (6)
  1. Taartje van kerstomaten en tapenade van zongedroogde tomaten

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
    2. Pel en snijd de knoflook grof. Doe 80 g van de olijven met de zongedroogde tomaten, de look en de Solo vloeibaar in de kom van een keukenrobot of een blender en hak alles grof tot een tapenade. Heb je geen keukenrobot of blender, dan kan je dit ook met een staafmixer doen.
    3. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Ontrol het bladerdeeg en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem met een vork op diverse plaatsen in. Bestrijk de bodem met de tapenade en verdeel de kerstomaten en de rest van de olijven erover. Snijd de overhangende randjes eraf.
    4. Bak de taart in ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.

    Tip: Schuif de taart meteen in de oven nadat je er de ingrediënten op hebt gelegd. Zo voorkom je dat het deeg te veel olie en vocht opslorpt.


    Geniet van Taartje van kerstomaten en tapenade van zongedroogde tomaten

    Gepost door


    Rating: 4,5/5 (7 stemmen)
    36680 keer bekeken
    268 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • brubru
    • charron

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (6)

  • Mgke

    Gepost door - 30/10/12 om 11u43

    Zeer lekker !!! Hebben een beetje geitenkaas toegevoegd.

  • julie

    Gepost door - 12/09/12 om 17u47

    Erg lekker!