use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taart met kokosnoot, mango en limoen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taart met kokosnoot, mango en limoen

Taart met kokosnoot, mango en limoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 40 min
  • Porties
     
    16 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de taart:
  • 225 g Solo Patisserie
  • 325 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g gewone bloem
  • zeste van 2 limoenen
  • 50 g gedroogde mango, fijngehakt
  • 50 g amandelschilfers
  • 50 g fijngeraspte kokosnoot
  • 1 ronde bakvorm met een diameter van 23 cm
  • Voor de siroop:
  • sap van 2 limoenen
  • 60 g suiker
  • Voor de vulling:
  • 55 g Solo Patisserie
  • 175 g glazuursuiker / poedersuiker
  • 1 - 2 tl melk
  • 100 g mangopuree (vers of uit blik)
  • Voor de topping:
  • 100 g glazuursuiker / poedersuiker, gezeefd
  • 25 g fijngesneden of gedroogde kokosnoot
  • 25 g gedroogde mango
  • 15 g zonnebloemzaadjes
  • 15 g pompoenzaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de taart:
  2. Vet een ronde bakvorm (23 cm) in en bekleed die met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Doe de Solo en de suiker in een mengkom en meng tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en meng er de andere ingrediënten doorheen.
  5. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en plaats de taart op de middelste richel in de oven. Bak die gedurende 1 uur en 10 minuten. Controleer met een houten prikker of de taart voldoende gebakken is.
  6. Haal de taart uit de bakvorm en laat die afkoelen op een rooster.
  7. Voor de siroop:
  8. Verhit de suiker en het limoensap in een pan boven een matig vuurtje en roer tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en giet het dan over de warme taart.
  9. Voor de vulling:
  10. Doe de Solo, suiker en melk samen in een kom en meng tot het een smeuïg geheel is.
  11. Snijd de taart in drie lagen en gebruik het glazuur en de mangopuree om de verschillende lagen opnieuw aan elkaar te kleven.
  12. Voor de topping:
  13. Maak suikerglazuur door limoensap of water aan de glazuursuiker toe te voegen en te roeren tot het een dikke vloeibare massa wordt. Smeer die vervolgens uit over de taart.
  14. Decoreer het geheel met een mix van zaadjes, gedroogde mango, kokosnoot en amandelschilfers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.