use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Supersnelle appelcake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Supersnelle appelcake

Supersnelle appelcake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g Maïzena
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g Solo
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 400 g appels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  3. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in partjes. Schillen hoeft niet.
  4. Klop de zachte Solo, de poedersuiker en de vanillesuiker met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa.
  5. Voeg geleidelijk aan de eidooiers toe, terwijl je stevig blijft kloppen.
  6. Doe de bloem, het bakpoeder en de Maïzena in een zeef en zeef ze boven het beslag terwijl je regelmatig mengt met een spatel. Roer tot een luchtig, glad beslag.
  7. Strijk een middelgrote bakvorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en werk af met de appelpartjes.
  8. Bak in ongeveer een uur gaar in de voorverwarmde oven. Ontvorm de taart en laat afkoelen op een taartrooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.