FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

St.Jacobsschelpen op een bedje van prei-champignons met witloofsaus

  1. Recept
  2. Reacties (1)
  1. St.Jacobsschelpen op een bedje van prei-champignons met witloofsaus

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 2 dl visfond
    2. 2 dl room
    3. 1 kleine koffielepel graantjesmosterd
    4. 20 gr gerookte zalm snippers
    5. 2 preiwitten
    6. 250 gr champignons
    7. 1 dikke krop witloof
    8. peper en zout
    9. 12 St.Jacobsvruchten
    10. vloeibaar solo

    Bereidingswijze

    1. Prei in rondjes snijden en aanstoven in solo, visfond toevoegen en ongeveer 8 min koken.
    2. Door een zeef gieten en vocht bewaren, prei mengen met de zalmsnippers en 1 lepel room.
    3. Champignons in schijfjes stoven, fijngesnipperd witloof stoven.
    4. Kookvocht van de prei inkoken met de rest van de room, mosterd toevoegen + gestoofd witloof.
    5. kruiden met peper en zout. Solo vloeibaar verhitten en de st.Jacobsvruchten aan twee zijden vlug bruinbakken. Prei, champignons in het midden van verwarmde borden leggen, de vis erop leggen, dresseer de witloofsaus er rond.

    Gepost door


    Rating: 4/5 (6 stemmen)
    16725 keer bekeken
    20 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (1)

  • Monique

    Gepost door - 03/11/11 om 20u12

    Dit recept kan ook met gambas, voeg dan een snuifje currypoeder toe aan de saus, feestelijk lekker!