FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

Stifado (Grieks stoofvlees)

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Stifado (Grieks stoofvlees)

    Ingrediënten - voor
    3
    personen

    1. 500 gr Stoofvlees
    2. Peper, zout, nootmuskaat
    3. 50 gr Solo
    4. 500 gr Uien
    5. 3 teentjes Knoflook
    6. 400 gr Tomatenblokjes
    7. 15 cl Rode wijn
    8. 75 cl Runderbouillon (water met 2 blokjes)
    9. Bloem
    10. Kruidenbuiltje:
    11. 3 Laurierblaadjes
    12. 2 takjes Tijm
    13. 2 takjes Platte peterselie
    14. Droge kruiden:
    15. 1 kl Oregano
    16. 2 Kruidnagels
    17. 1 kl Cayennepeper
    18. 1 kl Komijn
    19. 1 bosje Peterselie

    Bereidingswijze

    1. - Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak het bruin in een kleefpan met de helft van de boter.
    2. - Doe er dan de bloem bij en bak al roerend aan.
    3. - Giet het over in een stoofpot.
    4. - Snij de uien in halve ringen en de knoflook in schijfjes.
    5. - Hierna doe je de rest van de boter in de kleefpan en fruit je beiden aan.
    6. - Giet het over in de stoofpot.
    7. - Blus de kleefpan met de rode wijn en laat even inkoken.
    8. - Giet het vervolgens over in de stoofpot en doe er de bouillon bij, de tomatenblokjes, de droge kruiden en het kruidenbuiltje.
    9. - Stoof het gerecht gaar gedurende 1,5 uur à 2 uur (of 35 min in een snelkookpan).
    10. - Verwijder het kruidenbuiltje en overstrooi het geheel met de gehakte verse peterselie en roer het zachtjes onder het vlees.
    11. - Lekker bij frietjes of rijst.

    Gepost door


    Rating: 3/5 (1 stem)
    5000 keer bekeken
    8 keer bewaard

    Fans

    • suzanne jacobs
    • BO EN BELLE
    • Dorothy

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje