FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Stifado (Grieks stoofvlees)

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Stifado (Grieks stoofvlees)

    Ingrediënten - voor
    3
    personen

    1. 500 gr Stoofvlees
    2. Peper, zout, nootmuskaat
    3. 50 gr Solo
    4. 500 gr Uien
    5. 3 teentjes Knoflook
    6. 400 gr Tomatenblokjes
    7. 15 cl Rode wijn
    8. 75 cl Runderbouillon (water met 2 blokjes)
    9. Bloem
    10. Kruidenbuiltje:
    11. 3 Laurierblaadjes
    12. 2 takjes Tijm
    13. 2 takjes Platte peterselie
    14. Droge kruiden:
    15. 1 kl Oregano
    16. 2 Kruidnagels
    17. 1 kl Cayennepeper
    18. 1 kl Komijn
    19. 1 bosje Peterselie

    Bereidingswijze

    1. - Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak het bruin in een kleefpan met de helft van de boter.
    2. - Doe er dan de bloem bij en bak al roerend aan.
    3. - Giet het over in een stoofpot.
    4. - Snij de uien in halve ringen en de knoflook in schijfjes.
    5. - Hierna doe je de rest van de boter in de kleefpan en fruit je beiden aan.
    6. - Giet het over in de stoofpot.
    7. - Blus de kleefpan met de rode wijn en laat even inkoken.
    8. - Giet het vervolgens over in de stoofpot en doe er de bouillon bij, de tomatenblokjes, de droge kruiden en het kruidenbuiltje.
    9. - Stoof het gerecht gaar gedurende 1,5 uur à 2 uur (of 35 min in een snelkookpan).
    10. - Verwijder het kruidenbuiltje en overstrooi het geheel met de gehakte verse peterselie en roer het zachtjes onder het vlees.
    11. - Lekker bij frietjes of rijst.

    Gepost door


    Rating: 0/5 (0 stemmen)
    4649 keer bekeken
    7 keer bewaard

    Fans

    • BO EN BELLE
    • Dorothy
    • ludo1955

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje