use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus & jasmijnrijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus & jasmijnrijst

Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus & jasmijnrijst

Deze kip met citroengras en rijst serveer je op een leuk spiesje. Voelt lekker zomers, alsof je buiten aan het barbecueën bent!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 stengels citroengras
  • 600 g kipfilet
  • Solo Vloeibaar
  • 1 stuk gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel witte balsamiek azijn
  • 1 scheut ketchup
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 wortel
  • 0.5 Chinese kool
  • 1 bosje koriander
  • 1 pakje lente uitjes
  • 150 g sojascheuten
  • olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pel de gember, de ui en de look en snipper ze grof.
  2. Ontpit en snipper de chilipeper,
Bereiding
  1. Maak een slaatje door de wortel in fijne reepjes te snijden, de Chinese kool, lente ui en koriander fijn te snipperen en dat alles samen met de sojascheuten goed te mengen tot een mooi kleurrijk slaatje. Kruid af met peper, zout, olijfolie en witte balsamiek azijn.
  2. Kook de rijst gaar volgens de beredingswijze aangegeven op de verpakking.
  3. Snij de kip in grove blokken en spies ze op citroengras.
  4. Bak de brochettes in een pan met wat Solo.
  5. Nadat de kip gebakken is, doe je in dezelfde pan de in stukken gesneden gember, de look, een ui, de chili peper (zonder pitjes) en honing samen even karameliseren.
  6. Blus met mirin, de witte balsamiek azijn en een scheut ketchup.
  7. Laat dit nog even doorkoken en giet dan door een zeef.
Dresseer de spiezen op de rijst en lepel er de saus bij .

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.