use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spareribs met honing-rumglazuur
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spareribs met honing-rumglazuur

Spareribs met honing-rumglazuur

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • ribbetjes (ongeveer 1 kg per persoon)
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 el mosterd
  • 4 el ketchup
  • 1 mespunt harissa
  • 2 el bruine rum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur. Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe. Warm alles al roerend goed op. Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door. Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.
  2. Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee. Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue. Voor het beste resultaat — vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant —bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.
  3. Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.