FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Spareribs met honing-rumglazuur

  1. Recept
  2. Reacties (3)
  1. Spareribs met honing-rumglazuur

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. ribbetjes (ongeveer 1 kg per persoon)
    2. 2 el Solo vloeibaar
    3. 3 el vloeibare honing
    4. 1 el mosterd
    5. 4 el ketchup
    6. 1 mespunt harissa
    7. 2 el bruine rum

    Bereidingswijze

    1. Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur. Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe. Warm alles al roerend goed op. Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door. Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.
    2. Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee. Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue. Voor het beste resultaat — vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant —bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.
    3. Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

    Gepost door


    Rating: 4,5/5 (7 stemmen)
    25331 keer bekeken
    761 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (3)

  • Chris D

    Gepost door - 13/07/12 om 16u11

    Heb ik ook al gedaan, Julienne. Ik doe dan altijd een beetje gerookt paprikapoeder in de marinade. Dan krijgen je ribbetjes zelfs in de oven een een lichte barbecuesmaak. Perfect voor als het (zoals vandaag) slecht weer is. ;-)

  • Solo

    Gepost door - 03/07/12 om 11u43

    Dank je wel voor de tip!