Recept 55***** (9 stemmen)

Spareribs met honing-rumglazuur

Dit is een recept van

Gepost in

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur. Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe. Warm alles al roerend goed op. Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door. Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.
  2. Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee. Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue. Voor het beste resultaat — vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant —bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.
  3. Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Chris D_1 op 13 juli 2012 om 16u11

Heb ik ook al gedaan, Julienne. Ik doe dan altijd een beetje gerookt paprikapoeder in de marinade. Dan krijgen je ribbetjes zelfs in de oven een een lichte barbecuesmaak. Perfect voor als het (zoals vandaag) slecht weer is. ;-)

Gepost door Monsterbaby op 24 maart 2015 om 11u40

Dag Chris D_1: mag ik vragen hoelang je de ribbetjes in de oven zet en op welke temperatuur? Dank je wel

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...