use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sole meunière met aardappelen en een sausje van peterselie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sole meunière met aardappelen en een sausje van peterselie

Sole meunière met aardappelen en een sausje van peterselie

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 zeetongen
  • Solo Vloeibaar
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 krop sla
  • olijfolie
  • wittewijnazijn
  • peper en zout
  • 8 kerstomaatjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  2. Kruid en bak de zeetong in een vispan in flink wat Solo Vloeibaar. De vis is gaar wanneer het visvlees loskomt van de graat aan de kopkant.
  3. Haal de vis uit de pan en leg hem op een schaal.
  4. Zet de pan terug op het vuur en giet er nog wat Solo Vloeibaar bij.
  5. Voeg er een deel van de gehakte peterselie aan toe wanneer de Solo Vloeibaar goed heet is en pers er een citroen over.
  6. Kruid dit alles nog even met peper en zout.
  7. Giet de verkregen saus over de zeetong en serveer de aardappelen rond de zeetong.
  8. Was de sla en zwier droog.
  9. Kruid de sla af met peper, zout, olijfolie en azijn.
  10. Serveer het slaatje bij de zeetong, samen met enkele halve kerstomaatjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.