use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soesjes met geitenkaas en knolselderij
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soesjes met geitenkaas en knolselderij

Soesjes met geitenkaas en knolselderij

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • Zout
  • 200 g knolselderij
  • 60 g verse geitenkaas
  • 7 cl water
  • 25 g Solo
  • 35 g bloem
  • 1 groot ei
  • 1 koffielepel wijnazijn
  • 1 eetlepel Bertolli extra vergine
  • peper
  • 1 rijpe tomaat
  • zwarte olijven

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de knolselderij schoon en kook 30 minuten gaar in gezouten water.
  2. Laat goed uitlekken en mix tot puree.
  3. Plet de geitenkaas met een vork.
  4. Meng met de knolselderijpuree, peper en zout.
  5. Laat in een kookpot het water koken met de Solo en zout.
  6. Haal de kookpot van het vuur.
  7. Voeg flink roerend de gezeefde bloem toe.
  8. Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg van de pot loskomt.
  9. Haal opnieuw van het vuur en vermeng vlug roerend met het ei.
  10. Smeer een ovenplaat in met Solo en bestrooi ze lichtjes met bloem.
  11. Schik er 6 kleine hoopjes op met een koffielepel.
  12. Bak 10 minuten op 210° en verlaag dan de temperatuur tot 180° voor nog 10 minuten.
  13. Ontpit de tomaat en mix ze.
  14. Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe. Zeef de coulis.
  15. Snij een dekseltje van de soesjes en vul ze met het kaas-selderijmengsel.
  16. Versier het deksel van de soesjes met gehakte zwarte olijven en met de selderijblaadjes. Giet de tomatencoulis rond de soesjes.
  17. Dien lauw of warm op na nog 2 minuten in een oven van 130°.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.