use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis

Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis

Zin in een salade met een twist? Dit slaatje van prinsessenboontjes, ansjovis en aardappel is een heerlijk hartige hap die je in een handomdraai op tafel zet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g fijne groene prinsessenbonen
  • 1 el Tierenteyn-mosterd of mosterd uit Dijon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 g ansjovis
  • 400 g aardappel (vastkokende aardappelen)
  • 250 ml Bertolli extra vergine
  • zwarte peper
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 10 zwarte olijven (gehalveerd)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de aardappelen gaar en kook de boontjes gedurende 10 minuten beetgaar.
  2. Giet af en laat ze schrikken onder koud water.
  3. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze op een bord.
  4. Schik de boontjes daar bovenop.
  5. Meng de mosterd met de azijn en enkele eetlepels warm water.
  6. Voeg de olie al roerend toe in een dunne straal, zoals bij het maken van mayonaise.
  7. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe, de snippers sjalot en de in kleine stukjes gesneden ansjovis.
  8. Als de saus te dik wordt, kunnen er nog wat eetlepels warm water bij.
  9. Besprenkel de boontjes en de aardappels met de dressing. Garneer met de gehalveerde olijven.
Hou je niet zo van zoute ansjovis? Kies dat voor dit slaatje met prinsessenboontjes ansjovis die opgelegd is in olie. Die is minder zout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.