use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Slaatje met mosselen en knoflookcroutons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Slaatje met mosselen en knoflookcroutons

Slaatje met mosselen en knoflookcroutons

Nog nooit een slaatje met mosselen en croutons geproefd? Je weet niet wat je mist! Met dit eenvoudige recept fiks je deze zomerse salade in een wip.

Slaatje met mosselen en knoflookcroutons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg mosselen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 1 zakje jonge slablaadjes
  • 2 el dilletakjes
  • 2 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 sneden witbrood (ontkorst)
  • 2 teentjes knoflook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de mosselen twee keer onder koud stromend water. Verwijder beschadigde exemplaren en de mosselen die niet dicht gaan.
  2. Snijd de selder en ui fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en stoof de selder en de ui kort aan. Voeg de gespoelde mosselen toe. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen tot de schelpen opengaan, schud af en toe even om. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
  3. Meng intussen de jonge sla met de dillepluksels. Maak een vinaigrette van de wijnazijn en de olijfolie en kruid af met peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
  4. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Pel het teentje knoflook en pers het.
  5. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de knoflook kort in aan. Bak de croutons tot ze lichtbruin en lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  6. Haal de mosselen uit hun schelp en meng ze door het slaatje.
  7. Serveer de mosselsla in weckpotjes (klassieke steriliseerpotjes, zie foto), afgewerkt met de knoflookcroutons en wat dillepluksels.
Prep je de mosselen voor deze salade vooraf? Bewaar ze dan met het kookvocht in de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.