Recept 45**** (12 stemmen)

Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Eigenschappen
ZomerSaladeHoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen twee keer onder koud stromend water. Verwijder
  2. beschadigde exemplaren en de mosselen die niet dicht gaan.
  3. Snijd de selder en ui fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en
  4. stoof de selder en de ui kort aan. Voeg de gespoelde mosselen toe. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen tot de schelpen opengaan, schud af en toe even om. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
  5. Meng intussen de jonge sla met de dillepluksels. Maak een vinaigrette van de
  6. wijnazijn en de olijfolie en kruid af met peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
  7. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Pel het teentje knoflook en pers het.
  8. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de knoflook kort in aan. Bak de croûtons tot ze lichtbruin en lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  9. Haal de mosselen uit hun schelp en meng ze door het slaatje.
  10. Serveer de mosselsla in weckpotjes (klassieke steriliseerpotjes, zie foto), afgewerkt met de knoflookcroûtons en wat dillepluksels.

Tip

Wil je graag de mosseltjes een extra smaakdimensie geven? Voeg dan gerust een glaasje droge witte wijn toe bij de bereiding.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door nikita 1 op 21 juli 2014 om 17u38

Is inderdaad een tof idee , weer eens wat anders dan anders , het is soms zo simpel om iets echt speciaal te laten lijken , heerlijk om al die ideetjes hier op te doen, ben er in ieder geval enorm blij mee :-)

Gepost door Solo op 22 juli 2014 om 09u53

Leuk om te horen, dankjewel Nikita!

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...