FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons

  1. Recept
  2. Reacties (8)
  1. Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 1 kg mosselen
    2. 1 stengel selder
    3. 1 ui
    4. 2 el Solo vloeibaar
    5. 1 zakje jonge slablaadjes
    6. 2 el dilletakjes
    7. 2 el wijnazijn
    8. 2 el olijfolie
    9. 2 sneden witbrood (ontkorst)
    10. 2 teentjes knoflook

    Bereidingswijze

    1. Spoel de mosselen twee keer onder koud stromend water. Verwijder
    2. beschadigde exemplaren en de mosselen die niet dicht gaan.
    3. Snijd de selder en ui fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en
    4. stoof de selder en de ui kort aan. Voeg de gespoelde mosselen toe. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen tot de schelpen opengaan, schud af en toe even om. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
    5. Meng intussen de jonge sla met de dillepluksels. Maak een vinaigrette van de
    6. wijnazijn en de olijfolie en kruid af met peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
    7. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Pel het teentje knoflook en pers het.
    8. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de knoflook kort in aan. Bak de croûtons tot ze lichtbruin en lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
    9. Haal de mosselen uit hun schelp en meng ze door het slaatje.
    10. Serveer de mosselsla in weckpotjes (klassieke steriliseerpotjes, zie foto), afgewerkt met de knoflookcroûtons en wat dillepluksels.

    Tip: Wil je graag de mosseltjes een extra smaakdimensie geven? Voeg dan gerust een glaasje droge witte wijn toe bij de bereiding.

    Geniet van Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons

    Gepost door


    Rating: 4/5 (12 stemmen)
    36181 keer bekeken
    229 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • brubru

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (8)

  • Solo

    Gepost door - 17/03/14 om 12u39

    Da's ook een goed idee Joyce!

  • Joyce.R

    Gepost door - 16/03/14 om 14u33

    Ik heb dit geprobeerd met scampi, ook heerlijk :)