use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten

Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten

Serveer deze knolselderroomsoep met krokante kaastoast en je hebt een instant hit. De zalige crunch van gehakte nootjes zorgt voor een leuke extra touch.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 1 knolselderij
  • 4 aardappelen
  • 30 cl light room
  • 50 g Solo
  • 12 fijne sneetjes stokbrood
  • 150 g verse kaas
  • 12 gepelde noten
  • 1 teentje look
  • Solo Vloeibaar
  • 1 soeplepel gehakte selderijstengels
  • zout
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de knolselderij en de aardappelen. Snij ze in stukken en leg ze in een kookpot.
  2. Bedek ze met water, doe er zout bij en breng ze aan de kook. Verminder het vuur en laat ze 25 minuten sudderen.
  3. Mix de gekookte selderij en aardappelen langdurig tot een smeuïge soep. Doe er al kloppend de light room en de Solo bij.
  4. Doe peper en zout bij de selderroomsoep en hou ze zonder koken warm op een zacht vuurtje.
  5. Rooster de sneetjes stokbrood. Wrijf ze in met het in twee gesneden teentje look.
  6. Plet de verse kaas met een vork, doe er peper en zout bij.
  7. Breng een lepeltje kaas aan op elk sneetje stokbrood.
  8. Hak de gepelde noten grof en strooi ze op de kaas.
  9. Verdeel de selderroomsoep over vier diepe borden, voeg er een scheutje Solo Vloeibaar aan toe en strooi er gehakte selderijstengel op.
  10. Dien onmiddellijk op met kaaskorstjes en noten.
De nootjes voor deze knolselderroomsoep verkruimelen? In de vijzel doe je het in 1-2-3!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.