afternoon tea
Scones met aardbeienconfituur en slagroom
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 0.5 koffielepel zout
- 50 g Solo
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 0.75 dl melk
- 125 ml slagroom
- 0.5 pot aardbeienconfituur
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom.
- Voeg vanillesuiker en suiker toe.
- Snij de Solo in kleine stukjes en haal dan de Solo door de bloem.
- Klop het ei met de melk los; bewaar 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel.
- Kneed het geheel tot een samenhangende rol.
- Verdeelin 8 stukken, leg ze op het bakblik en bestrijk ze met de rest van de melk.
- Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
- Haal ze uit de oven en laat ze op de rooster afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en serveer de scones met de confituur en de slagroom.
