use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi  met salsa van kerstomaten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi met salsa van kerstomaten

Scampi met salsa van kerstomaten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 20 gepelde scampi
  • 1 el Solo
  • Marinade:
  • 2 el sherry
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • platte peterselie
  • olijfolie
  • Salsa:
  • 2 bakjes kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el limoensap
  • 2 el platte peterselie
  • 2 chilipepers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi. Snipper de chilipeper fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Hak de platte peterselie grof. Meng met de sherry en olijfolie en laat de scamp hierin minstens 4 uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de salsa: Snijd de kerstomaten in stukjes en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de platte peterselie en chilipepers fijn en meng met de kerstomaten. Werk af met limoensap en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Haal de scampi uit de marinade. Verhit wat Solo in een pan en bak de scampi kort aan alle kanten. Serveer ze met de salsa.
Serveer met zuurdesembrood en olijfolie van goede kwaliteit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.