use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Saltimbocca met salami en taleggio met tagliatelle en boscaiolasaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Saltimbocca met salami en taleggio met tagliatelle en boscaiolasaus

Saltimbocca met salami en taleggio met tagliatelle en boscaiolasaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de saltimbocca:
  • 4 kalfslapjes
  • 4 plakjes Italiaanse salami
  • 4 plakjes taleggio
  • 4 salieblaadjes
  • Voor de pasta:
  • 400 g tagliatelle
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 rood chilipepertje
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • verse tijmblaadjes
  • 1 bakje gemengde (wilde) paddestoelen
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de saus. Pel de sjalot en knoflook en snipper ze fijn. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van het halve chilipepertje en hak het fijn. Verhit een scheutje Solo vloeibaar in een pan en voeg de sjalot, knoflook, chili en tijm toe. Borstel de paddestoelen schoon en doe ze in de pan. Laat de paddestoelen enkele minuten op een hoog vuur meebakken en blus dan met de rode wijn. Laat de wijn verdampen en doe de room erbij. Laat indikken tot een romige saus.
  2. Dek de kalfslapjes af met plasticfolie en sla ze plat met een koekenpan of een deegrol. Verdeel er de salami, taleggio en de fijngesnipperde salie over en rol de kalfslapjes op. Maak de rolletjes vast met keukentouw of een houten tandenstoker. Verhit twee eetlepels Solo in een koekenpan en bak de rolletjes rondom goudbruin.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Laat de pasta goed uitlekken en meng met de saus. Serveer met de saltimbocca.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.