hoofdgerecht
Pilav van zeevruchten met een salade van paprika, koriander en tomaat
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 3 paprika's (groen, rood en geel)
- 3 middelgrote uien
- 5 tomaten
- 4 el Solo Vloeibaar
- 300 g witte rijst
- 0.5 el paprikapoeder
- 500 g gemengde diepvrieszeevruchten, ontdooid
- 750 ml warme groentebouillon
- 1 klein bosje verse koriander (ongeveer 15 g)
- 6 el yoghurtdressing (zelfgemaakt* of kant-en-klaar)
- Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de uien. Was de tomaten. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de rest in partjes.
- Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg 2/3 van de ui en de paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg de kleingesneden tomaten toe (maar niet de partjes). Roerbak een minuut door.
- Voeg de rijst en de paprikapoeder toe, roerbak nog 2 minuten door en voeg dan de ontdooide zeevruchten toe. Meng goed door.
- Schep het warme zeevruchtenmengsel in een ovenschaal (inhoud 3 liter). Giet de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats de schotel 45 minuten in de oven.
- Hak in de tussentijd de koriander. Meng de tomatenpartjes met de rest van de uienringen, een kwart van de koriander en de dressing.
- Haal de pilav uit de oven en roer de rest van de koriander erdoor. Serveer de pilav met de tomaten- en uiensalade apart erbij.
- * Voor een zelfgemaakte yoghurtdressing mengt u 5 eetlepels magere yoghurt met 1 eetlepel mayonaise light en een mespuntje paprikapoeder en zwarte peper. Voeg naar smaak verse fijngehakte groene kruiden toe.
