use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade Niçoise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Olijfjes, tonijn, provençaalse kruiden… In elke hap van deze salade niçoise proef je de Zuid-Franse zon. Zet 'm zelf in een handomdraai op tafel en geniet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 blik tonijn op eigen nat
  • 2 eetlepels azijn
  • Provençaalse kruiden
  • 4 porties sla
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • olijven (zwarte)
  • 8 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blik artisjokharten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
  2. Pel en snij de ui in plakjes.
  3. Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
  4. Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  5. Schik de sla met de tomaten op de borden.
  6. Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
  7. Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.
Gebruik voor je salade niçoise liefst ontpitte olijven. Dat eet wat makkelijker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.