FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

rosbief braden in de oven

  1. Recept
  2. Reacties (8)
  1. rosbief braden in de oven

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    Bereidingswijze

    1. Vraag aan de slager bij het kopen van de rosbief een blokje vet om op de rosbief te leggen tijdens het braden.
    2. We snijden de ui en wortels in schijfjes en verdelen deze met blokjes bakboter over een vuurvaste ovenschotel. We plaatsen de rosbief in het midden van de schotel. We verwarmen de oven tot 250°C en laten hierin een korst op de rosbief vormen gedurende 5 tot 10 minuten. We halen de rosbief uit de oven, overgieten het vlees met braadvocht en kruiden met peper en zout. We leggen het blokje vet bovenop het vlees en laten nog 20 minuten op 200°C in de oven braden.
    3. We steken of prikken nooit in het vlees om te zien of het gaar is. Dit zorgt enkel voor bloed en vochtverlies waardoor het vlees veel te droog zou worden. Het vlees moet vanbinnen mooi rose zijn met langs de buitenkant een bruine korst.
    4. We laten de rosbief na het braden 10 minuten rusten vooraleer we er schellen van snijden. We houden de stukken vlees warm met een schotelverwarmer.
    5. Van het braadvocht maken we een eenvoudige vleessaus door er 25 cl water en een koffielepel mosterd aan toe te voegen, het even los te bakken en laten doorkoken.
    6. We serveren met kroketjes of hertoginneaardappelen.

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (15 stemmen)
    157096 keer bekeken
    143 keer bewaard

    Fans

    • hartemberg
    • lekkerkoken
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (8)

  • kimdekock

    Gepost door - 18/11/14 om 16u19

    Heel hartelijk bedankt bedankt voor het recept

  • kimdekock

    Gepost door - 18/11/14 om 16u18

    Heel hartelijk bedankt bedankt voor het recept