use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roosvormige appelcupcakes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roosvormige appelcupcakes

Roosvormige appelcupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 50 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Taartdeeg:
  • 150 g poedersuiker
  • 250 g witte bloem
  • 1 groot ei
  • 1 eidooier
  • 180 g Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 6 appels
  • 2 tl kaneel (5 g)
  • 125 ml water
  • 1 citroen, het sap
  • 1 metalen muffinbakvorm - voor 12 cupcakes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.
  3. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.
  4. Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).
  5. Rol het deeg uit, gebruik een glas om er cirkels uit te snijden, en leg het deeg in de muffinvorm die is ingevet met Solo Patisserie. Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot het midden van de cupcake. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos.
  6. Bak de cupcakes ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige cupcakes zijn klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.