use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Romige pasta met broccoli en kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Romige pasta met broccoli en kaas

Romige pasta met broccoli en kaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g penne
  • 250 g geraspte cheddar
  • 300 ml halfvolle melk
  • 250 ml water
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels Solo
  • 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
  • 500 g broccoliroosjes
  • 175 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • oreganopoeder
  • peper en zout
  • 1 ui
  • basilicum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de penne in een grote hoeveelheid gezouten water totdat ze al dente zijn.
  2. Voeg de broccoli en de rode paprika 4 tot 5 minuten vóór de pasta klaar is aan het kookwater toe.
  3. Laat intussen de Solo in een grote kookpot op een matig vuur smelten.
  4. Doe de ui en knoflook in de kookpot en bak ze al roerend gedurende ongeveer 5 minuten totdat ze glazig zijn.
  5. Voeg de bloem toe en roer gedurende 1 minuut dooreen.
  6. Meng de melk en vervolgens het water en het 1/2 bouillonblokje er met een garde onder.
  7. Roer goed totdat de saus dikker wordt en begint te koken.
  8. Zet het vuur lager en laat de saus gedurende 2 minuten zachtjes koken terwijl u er af en toe in roert.
  9. Voeg de kazen, basilicum, oregano en peper toe. Roer dooreen totdat de kazen gesmolten zijn en zet de saus opzij.
  10. Meng de saus en de pasta, en serveer onmiddellijk samen met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.